HTML

Trade Elek

Témákból nem tartanék felsorolást, mert igyekszem mindent érinteni, ami 1 centnél értékesebb papírdarabok vételéről és eladásáról szól.

Portfolio

Kereskedések

Friss topikok

  • Trade Elek: meg is jött a hír a shortomról: www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=108208 (2009.01.08. 06:08) Az olajshort részletekben
  • Trade Elek: Szevasz Rozsé, Kössz kössz, igazad lett, szépen beszakadt az olaj tegnap is meg ma is. Lehet, hog... (2008.12.19. 20:35) Olaj a láthatáron

Olaj a láthatáron

2008.12.16. 21:49 Trade Elek

A mai kiszemelt portéka az olaj. Aki követte az utóbbi három hónapban a nyersolaj árak mozgolódását, az tudja jól: már csak a harmadát-negyedét éri mint év közepén. Egyelőre úgy tűnik semminek nem sikerült megállítania az áresést: A kereslet csökken, a kínálat változatlan, a fennmaradó olajat pedig senki nem bírja hova rakni. Tartályhajókon tárolják, de már azok is szinültig tele vannak.

Az olajtermelő országok egyesülete, az OPEC (alias arabok) ma megpróbáltak a termelés csökkentésével harcolni az árrésükért, ám nem igazán tűnt hatásosnak. (Link) Az olaj ára ennek ellenére tovább hanyatlik. (Chart link)

 


Instant get.

Tehát ezennel most, 20:00 perckor, az aktuális árfolyamon (41.88$ hordónként) 10 hordó Crude Light Oil Futures-t vásárolok a friss ropogós papírpénzemen. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tradelek.blog.hu/api/trackback/id/tr27827021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kondorosi rozsé 2008.12.18. 17:07:40

Szasz Elek, tolasd! Varjuk a fejlemenyeket!
Javaslom a finance.google.com oldalt, en is ott kovetem a torteneseket, hireket, grafikonokat, portfoliomat.

ez az olaj futures akar jo is lehet, bar szerintem par honap min mire faszan jossz ki belole. most meg siman mehet lefele is...egy ev mulva ilyenkor viszont mar megint kurva magasan lesz. (szerintem)

reszvenyeket nem veszel? hol van trader szamlad?

g.

Trade Elek · http://tradelek.blog.hu 2008.12.19. 20:35:02

Szevasz Rozsé,

Kössz kössz, igazad lett, szépen beszakadt az olaj tegnap is meg ma is. Lehet, hogy gigabukó lesz belőle. Sebaj, erre jó a papírpénz.

Thinkorswim-en tolom a trédeket, van kliensük macre is. (esetleg valami tapasztalat valamelyikkel?)

A finance.google.com-ot megnéztem, frankó barátságos és egyszerű a felülete, de két dolgot hiányolok belőle: nincs japán gyertyás grafikon, valamint csak az utolsó 5 napra vannak napközbeni adatok. Hosszútávú kereskedésre ez teljesen jó, de én már most azt gyanítom magamról, hogy inkább közép-rövidtávú trader vagyok.

Részvényekre a finviz.com-ot használom, olajra a livecharts.co.uk-t.

g, üdv a blogon!

Trade Elek
süti beállítások módosítása