HTML

Trade Elek

Témákból nem tartanék felsorolást, mert igyekszem mindent érinteni, ami 1 centnél értékesebb papírdarabok vételéről és eladásáról szól.

Portfolio

Kereskedések

Friss topikok

  • Trade Elek: meg is jött a hír a shortomról: www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=108208 (2009.01.08. 06:08) Az olajshort részletekben
  • Trade Elek: Szevasz Rozsé, Kössz kössz, igazad lett, szépen beszakadt az olaj tegnap is meg ma is. Lehet, hog... (2008.12.19. 20:35) Olaj a láthatáron

Shortolni jó

2009.03.08. 19:28 Trade Elek

Bevallom, szemrebbenés nélkül shortolok. Közben egy csepp megbánást nem érzek. Tudom jól, hogy mit csinálok, és abszolút helyénvalónak érzem hogy a piacnak ilyen szereplői is vannak. Akik shortolnak. Akiket most ki akarnak űzni az országból.

Igen, minden pletyka igaz, amit azzal kapcsolatban híresztelnek, hogy a shortosok leverik az árakat. Leverjük, mi voltunk, bevalljuk, vállaljuk. Amikor shortba lépünk, egy eladást eszközlünk ki a kiszemelt papír piacán, ami leviszi az árakat. Na és?

Nem ott a helyük? Talán short nélkül nem ugyanarra a szintre süllyednének, csupán néhány hónappal vagy évvel lassabban? Dehogynem. Így előfordulhatna, hogy csak évek múltán derülne ki véglegesen hogy mekkora a baj? Ez pontosan így van. Nem is beszélve arról, hogy a shortból kiszállás fölfelé lendíti az árakat. Azt is mi csináljuk ám, hahó! Abból miért hagytok ki minket, kedves Média?

Mint mondtam, shortolok. Spekulációs műveletekkel szemrebbenés nélkül hasznot húzok egy részvény esésén, hiszen tudom honnan jön a pénz. Tudom mi az, aminek a piac éppen most fizeti meg az árát a tevékenységemért cserébe:

Ez a dolog, ami mindannyájunk közös érdeke, pedig nem más, mint az, hogy minél előbb megtudjuk, hogy mennyi is az annyi, amit most pótolnunk kell, bele a semmibe, euróba, dollárba, (részben) az állami gépezetbe, mégpedig nem máshonnan mint a saját zsebünkből.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tradelek.blog.hu/api/trackback/id/tr66989810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása