HTML

Trade Elek

Témákból nem tartanék felsorolást, mert igyekszem mindent érinteni, ami 1 centnél értékesebb papírdarabok vételéről és eladásáról szól.

Portfolio

Kereskedések

Friss topikok

  • Trade Elek: meg is jött a hír a shortomról: www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=108208 (2009.01.08. 06:08) Az olajshort részletekben
  • Trade Elek: Szevasz Rozsé, Kössz kössz, igazad lett, szépen beszakadt az olaj tegnap is meg ma is. Lehet, hog... (2008.12.19. 20:35) Olaj a láthatáron

Microsoft

2009.01.24. 15:50 Trade Elek

Zseniális húzás:

"A Microsoft a szektor szereplőitől vártnál sokkal rosszabb negyedéves eredményről és kilátásokról tudott beszámolni, valamint bejelentette, hogy 5000 munkatársától válik meg. A szoftveróriás 2.3 százalékkal csökkent a nap végére, ami egyébként megegyezik a szektor napi teljesítményével." (tőzsdefórum)

A microsoft eddig tudta hivatalosan megtartani azt a (matematikai valószínűséggel rendelkező) imázst, hogy náluk minden oké, "kidobjuk a windows hetet, és már kinn is vagyunk a válságból, ugyanmár kéremszépen, milyen válság?"

Tegnap ki kellett derülnie hogy ettől a befektetők fejében kialakított képtől merrefele is áll valójában a mutató. Természetesen lefele. Vártnál rosszabb minden, 5000es leépítés, plusz még egy fontos pert is elbukott - bár jogerőtől ez még messze van, ómennek mindenestre rossz.

Technikailag már kinn volt a kék emelkedő trendlineból és már a mélypont körül ólálkodott. Innentől nem meglepő hogy zuhant egy egészségeset a részvényár. Az viszont már csak a Microsoftnak kedvez, hogy amíg ők zuttyantak 3%-ot, a szektor volt olyan jó fej, és vele együtt zuhant.

Együtt sírunk, együtt nevetünk.

Update: Különösen szép látni, hogy milyen az amikor a forgalom hosszú piros oszlopa betemeti az utolsó piros gyertyát, és fölötte kandikál :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tradelek.blog.hu/api/trackback/id/tr97899791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása